Historie/Filosofie

Jan en Zus Stevens-Hensen, beide zelf afkomstig uit ondernemersgezinnen, waren ruim 32 jaar een bekend gezicht in de detailhandel van Budel-Schoot. De kinderen van Jan en Zus zetten deze traditie voort. Tino en Ivo Stevens in de consumentenelektronica en dochter Gerty met haar man Patrick in de tuinmeubelen en fitnessapparatuur.

In 1991 begon Tino Stevens aan de Grootschoterweg 105 te Budel-Schoot met Stevens Satelliet & Communicatie Systemen. Een winkel gespecialiseerd in satellietsystemen. Direct werd duidelijk dat er ook grote vraag was naar televisies en aanverwante producten, omdat mensen toch zo veel mogelijk onder 1 dak willen kopen.

Na een aantal jaren in Budel-Schoot verhuisde de winkel naar het centrum van Budel. Een grotere locatie met een groter aanbod. Het assortiment televisies, audio-apparatuur en telecom werd enorm uitgebreid met diverse toonaangevende merken. Dit was uiteraard ook het geval voor de schotelantennes en de aanverwante producten. De naam werd gewijzigd in Stevens Beeld Geluid & Telecom.

In 1999 begon Ivo Stevens in Budel-Schoot aan de Grootschoterweg 101 met Body Sun Stevens. Een winkel gespecialiseerd in de verkoop van zonnebanken-hemels-bruiningslampen en aanverwante producten. In de jaren hiervoor was de verkoop van zonnebanken etc een deel van de winkel in Budel, genaamd Body Centrum Budel.

In februari 2002 nam Ivo de elektronica zaak Stevens Beeld Geluid & Telecom van zijn broer Tino in Budel over, om samen met zijn vrouw Rian de winkel te runnen.
Tino is momenteel de eigenaar van Stevens De PVC Vloeren Specialist in Budel-Schoot. Hij is gespecialiseerd in PVC vloeren. PVC vloerbedekking kent vele voordelen en ongekende mogelijkheden qua designs en legmogelijkheden voor oa de woonkamer, slaapkamer, badkamer, overloop maar zeker ook voor winkels, restaurants, kantoren of andere werkplaatsen.

Ivo was voor de overname in 2002 reeds jaren werkzaam bij zijn broer en heeft zodoende bij de start al een jarenlange ervaring. Er werd besloten weer te verhuizen naar Budel-Schoot, de huidige locatie Grootschoterweg 105.

In 2011 is besloten de naam Stevens Televisies te gaan hanteren, omdat vanuit een grote regio veel mensen de weg naar Budel-Schoot vinden om een televisie te kopen bij Stevens. Vanaf 2014 wordt alleen nog de naam Stevens Televisies in uitingen gebruikt. Stevens Televisies staat immers regionaal bekend vanwege een ruim en kwalitatief assortiment (O)LED televisies met een zeer aktief prijsbeleid.

Het pand in Budel-Schoot is iets kleiner. We hebben er speciaal voor gekozen. We willen graag een persoonlijke winkel. Een winkel waar mensen terecht kunnen voor een gedegen en eerlijk advies. Zonder veel ‘vreemd’ personeel. In tegenstelling tot grotere winkels waar u geregeld onervaren, niet deskundig en op provisie werkend personeel vindt, waardoor u als klant benaderd wordt puur voor verkoop, als u maar koopt, wat? dat maakt niet uit, het liefst waar ze op dat moment het meeste aan verdienen of wat weg moet, ook al past het niet bij uw wensen.

Een nadeel van een ‘kleinere’ winkel is uiteraard de ruimte. Wij kunnen bijvoorbeeld niet alle modellen van alle merken in alle maten uitgepakt neerzetten in de winkel. Maar toch is er een ruim assortiment van circa 75 LED televisies aanwezig, die in verschillende maten leverbaar zijn, waardoor de totale keuze toch ruim 210 televisies bevat. Full HD LED TV, 4K Ultra HD LED TV, S-UHD Quantum Dot QLED TV, Curved TV, OLED TV van oa Samsung, Philips, Sony en LG. Daarnaast een bijpassend assortiment audio-apparatuur, soundbars, curved soundbars, soundplates, wireless audio van oa SONOS, HEOS by Denon, Samsung, Sony, en LG. Uiteraard ook de accessoires zoals muurbeugels, kabels, connectoren, schotelantennes/ontvangers etc zijn in een ruime keuze aanwezig. De meeste artikelen hebben wij direct uit voorraad leverbaar.

Naast de ruime keuze in televisies, het deskundige advies en de persoonlijke service, profiteert u ook van ons aktieve prijsbeleid. Wij willen aantonen dat mensen niet naar de grote winkels in de stad of het onpersoonlijke internet hoeven te gaan voor een lage prijs. U kunt bij ons in een dorpse gemoedelijke sfeer winkelen tegen zeer concurrerende prijzen, zelfs in de meeste gevallen verrassend goedkoper Het motto: liever 12 keer een dubbeltje dan 4 keer een kwartje. Dat tesamen met de persoonlijke service en het deskundig advies is de perfecte combinatie. Wij laten u zien dat u in een dorpse vakspeciaalzaak kunt winkelen tegen een zeer scherpe concurrerende prijs en zelfs vaak verrassend goedkoper dan de grote winkelketens of zelfs internet.

Hoe kan dit? Dat is een veelgestelde vraag. Aangezien wij geen ‘vreemd’ personeel hebben en geen grote A locatie, zijn de kosten relatief laag. Daarnaast zijn wij aangesloten bij een van de grootste inkoopcombinaties van Europa. Vele honderden zelfstandigen kopen hier onder een noemer in bij de merken en we kunnen zo dus lage inkoopprijzen bedingen. We kunnen zelf ons assortiment bepalen en we zijn niet verplicht tot afname van bepaalde merken/types of aantallen. We mogen dus zelf producten selecteren om u een goed assortiment te kunnen bieden. Wij verkopen producten waar we achter staan. We hechten veel waarde aan een eigen identiteit.

U profiteert bij ons ook van een persoonlijke service. Alle elektronica gaat ooit een keer kapot en dan zijn wij ook uw persoonlijk aanspreekpunt. Daar willen wij ons naast de concurrerende lage prijs in onderscheiden.

Een tevreden klant op alle fronten is voor ons de motivatie in ons werk.

Wij verwelkomen u graag een keer geheel vrijblijvend in onze winkel.

Met vriendelijke groet,

Ivo & Rian Stevens
Stevens Televisies
Grootschoterweg 105
6023 AR  Budel-Schoot (NL)
tel. 0031 (0)495 493616
info@detelevisiespecialist.nl

Top
detelevisiespecialist.nl